wire-hair-bevestigen

Hoe bevestig je de Wire Hair Extensions?

Voordat je het Wire Hair kunt gaan dragen moet het draadje op maat gemaakt worden naar de omvang van je eigen hoofd. Meet dit goed op, want het is lastig de schuifjes weer open te maken. Voor het stellen van het Wire Hair heb je alleen een platte tang nodig.

Wanneer je het Wire Hair ontvangt, is het draadje meestal te groot. Er is namelijk een overdreven gemiddelde maat aangehouden. Aan beide uiteindes van het Wire Hair zie je kleine ijzeren schuifjes zitten. Daarmee kun je de maat stellen. Meestal zit het draadje los in de schuifjes. Mocht het toch zo zijn dat het schuifje iets te vast zit, kun je deze gemakkelijk openen door met de tang op de smalle kanten van het schuifje te drukken. (doe dit voorzichtig). Het is aan te raden 1 van de 2 schuifjes alvast dicht te knijpen.

 1. “Leg” het Wire Hair op je hoofd. Het draadje moet ongeveer 2 á 3 centimeter van de haargrens komen, maar dit verschilt ook wel per persoon.
 2. Het Wire Hair zit “goed” wanneer de band net op de bolling van je achterhoofd komt.
 3. Trek voorzichtig aan het uitstekende draadje tot je denkt dat het Wire Hair goed zit. (Zorg ervoor dat het Wire Hair stevig aanvoelt).
 4. Het schuifje moet nu zo dicht mogelijk tegen het lusje aanzitten (stoffen lusje dat aan de band zit).
 5. Houd het draadje nu goed vast tussen je duim en wijsvinger. Probeer er voor te zorgen dat het niet meer verschuift.
 6. Haal nu voorzichtig het Wire Hair van je hoofd.
 7. Pak nu de platte tang en zet het op de “brede” kanten van het ijzeren schuifje. Knijp zachtjes de tang dicht zodat het schuifje nog niet helemaal strak vast zit.
 8. Test nu nogmaals de maat, en knijp daarna het schuifje stevig vast.
 9. Plaats nu het Wire Hair op je hoofd en trek het voorzichtig over de bolling van je achterhoofd.
 10. Trek voorzichtig met de puntkam je eigen haar over het draad van de Wire extensions heen. Het is belangrijk dat je al het haar tot de rand van het Wire Hair eroverheen trekt.
 11. Het belangrijkste is nu dat je het draadje gaat wegwerken. Kam met de puntkam met de richting van het draadje mee. Op die manier kam je, je eigen haar eroverheen.
 12. Kam nu de rest van het haar voorzichtig door en je bent klaar om te gaan!
 Mocht het toch gebeuren dat het schuifje kapot gaat tijdens dit proces, dan kun je het draadje door het lusje steken en met een aantal knoopjes vastmaken aan de stoffen lusjes.